Lördag+Söndag

Igår så hade jag en gör go dag med L-fisa med shopping (ny perfym) och träning. Vi snackade om allt man missat under den senaste tiden.

Idag kom en av kusinerna hit och även moster och faster. Det blev årets första långfärdsskridsko tur. Isen brakade/knakade/sprack TRE gånger på grund av oss. Vi stod för många på samma ställe så efter tredje knaket så hade jag ingen mer socialkontakt... För utom min rädsla av att bada isvak så hade vi en toppen dag. Det enda negativa...mer... jag kan säga om dagen är att jag hatar mina kängor som gett mig skavsår På bena. Hur fasen kunde det hamna där. Konstigt och störande!

Hoppas ni haft en fin helg!



Kajsa

Hipphipp Julafton!

Nu var julafton och all stress över. Min röst är trött (har inte med saken att göra men, men), och magen är full proppad med mat. Dagen igår var jättebra. Lite kyrka där jag mest skrattade och gäspade. Vi var på den gamla barngudstjänsten där ungarna kastar mobiltelefoner och nappar omvartannat (morderna barn). Föräldrarna döljer sin irritiration och jag bara njuter av allt. Sen var det tid med familjen och kortspelande. Sen kalle anka och stort julbord. Mina föräldrar hade faktiskt riktigt ansträngt sig och jag var överlycklig. När vi åt hade vi några gäster så att maten skulle gå åt.

Sist på dagen så kommer de fina julklapparna fram och jag hade väldig skills på att gissa klapparna. Inte så svårt efterson jag skrev en sån "tydlig" önskelista. Jag är i varje fall väldigt nöjd med allt! Bäst var att jag ska shoppa med mor min på rean och jag fick passande till det ett helt studiebidrag av morfar. Så tusen takk som tvillingarna säger.

Hoppas tomten kom med era önskningar också!



Kajsa

Nerver

Jag går nu väldigt mycket på min mammas never men jag bryr mig inte så mycket för jag orkar verkligen inte städa eller julpynta. Jag sitter ute på youtube och kollar in klipp som detta...(passande)...





God Jul igen!



Kajsa

Mammas Julstäd

Det årliga som jag alltid är lika bra att dra mig ifrån. Man blir tillsagd att gör typ 1000 saker men "glömmer" alla utom typ en. Men jag kör taktiken att hålla mig borta och se upptagen ut. Jag gick på stan och sen tränade jag och helt plötsligt hade halva dagen gått! Hemma så tog jag och drog igång med mozartkulor som tydligen är det enda som min familj tror jag klarar av att göra. Och nu ser jag upptagen ut vid datorn och skriver "uppsatts" .

Hoppas ni får en bra julafton! Jag lär ha en utan klappar så elak som jag är nu som inte hjälper till...



Kajsa

Måndag

Idag vaknade jag sent för att vara mig men var inte glad för det. Jag skulle sätta mig vid datorn och kolla runt lite men som vanligt så funkar ingenting och jag går på två sekunder ifrån jullovsglad till deprimerad. Det jobbiga är ju att jag inte är ensam utan alla utom mina snåla föräldrar lider. De har egna datorer och bryr sig inte. Men nu när lilla Lilo är här så kommer disskusionen upp igen och hon har startat en facebook grupp som heter typ "Vi som hatar Jakobssons dator" (fyndigt...not). Hon har i varje fall tanken om det hon får massa medlemmar så kan alla ge lite pengar var och vi kan få en ny dator. Jag tycker det bara låter sorgligt och störigt men jag är ändå med...

Nu ska jag baka pepparkakshus. Eller försöka för Malin har ärvt av mamma att vara perfektionist och motar bort mina fingrar från hennes "bakverk". Önska mig lycka till!


Kajsa

Schweiz...

Måste bara säga något Lilo sa typ i torsdags. Hon är ju fantastisk på svenska och kan massa svåra ord som jag inte fattar varför man ska kunna och inte kan men vissa saker kan hon inte! Då kan ju jag glänsa som jag aldrig gör...

Vi sanckade om julen och kom in på ämnet Lucia. Jag berättade att vi hade luciatåg i skolan.

L-Vad mysigt! Var du sån här...vad heter det...Tärning?

Jag bara skrattade och förklarde sanningen (det heter ju spelpjäs).

En annan rolig sak jag hört en utbytesstudent säga fel, eller rättare sagt hon berättade när hon sa fel till en annan men skitsamma. Hon skulle säga att hon hade håriga ben men det blev:
-Vad horiga ben jag har.
Inte så kul för henne men omgivningen hade det gött!

Hoppas du har det gött!



Kajsa

Fjärde advent=Eldrisk hos fam Jakobsson...

Jag måste bara säga att jag har haft en underbar helg och tack till alla som har gjort den!

I fredags hade vi då våran julmiddag som var jättemysig fast högljud. Det var inte så många på resturangen som tur var! Sen sov tvillingarna, S och L över hos mig och vi "kollade" på barnhemmet. Eller rättare sagt så såg alla utom jag och Ju på filmen eftersom vi gömde oss i kudden och bara skrattade åt när de andra skrek. Minuset på dagen var Oslo-påverkade människor på stan.

På lördagen så hade vi julbak och sen på kvällen julbord med kusinen m.m. Jag, Malin och Lilo förbäredde hela dagen inför julbodet. Vi tränade så att vi skulle ha samvete att trycka i oss all mat på kvällen.  Hela familjen körde lite fasta också. Det är väll något alla gör som har sett sunes jul. Det är väll någonsån där "svensk skada" som att dansa små groderna eller gå i foppa tofflor. Julbordet var grymt med fläder nånting gädda, sillgratäng, värmlandskorv, libanesisk fetost, bla och bla. Det var för mycket. Vi alla som var där gick upp ca 2 kilo var. Kusinen var ju där och fick bli utfrågad om Indien och Ljungskile. Ni som inte fattar varför de ställena är i samma mening så förstår jag...

Idag däremot har det shoppats loss. Första gången på länge jag vågar dra kortet på onödiga grejer. Jag fick lite saker av mamma så som en jättefin klänning till min fasters 50-års fest. Jag köpte några filmer och födelsedagsprestent till gammelman. Så dagen har toppen! Nu ska jag bara försöka få Lilo att fatta attt Mamma mia är en film som är okej att se och att ingen kommer tro att hon är konstig...eller hur?

Ha det fint!


Kajsa

Musikhjälpen!

Nu har jag gett mitt bidrag! Det fick bli 30 kr varav 10 gick till Saman & Cyntias alternativa glasbubbla. De räknade ju ut att varje svensk skulle ge typ 24 kr så jag har gjort mitt i varje fall! Jag tipsar starkt om att gå ut på Samans & Cyntias blogg och följa livet på kontoret. De är så grymma!
 



Det är ju sista dagen idag vilket är synd eftersom det är så mysig radio och Tv. Men det var kul så länge det varade!
Ha det!


Kajsa

320=smart!

Idag har äntligen skolan tagit slut! Vi hade en liten stund tillsammans med klassen innan det bärde av till kyrkan. Vi körde inget-att-göra-leken "Fyra man i soffan". Jag ägde eftersom jag visste alla namnen men jag fick inte visa vad jag gick för. Alla bara skrattade åt min frustration...

I kyrkan var det lite musik och klent sjungna psalmer men det var mysigt. Sist så var det kramkalas och betygsutdelning.  Och jag ska inte klaga över mina. Bara ett VG och resten MVG! Det är helt enkelt bara idrotten jag får jobba på...

Ikväll så ska vi ut och äta och fira frihet i 2 veckor!

Ha det fint coh God Jul!



Kajsa

Förlorare...

Något tråkigt som hände idag eller egentligen hände det igår men jag såg det idag var att någon annan än lilla jag vann musikhjälpen priset att få PP  hem till sig. Hon hette typ Moa och fick priset genom att vinna femtiolappen i frukten...svårt...NOT! Men, men nångång får väll jag tur!

Mitt första klipp jag hörde och blev helt frälst!
Hoppas ni like it!



Kajsa

Idrott=VG

Idag har min hjärna typ haft konsistensen av bomull med kolasås. Jag har helt enkelt varit lite borta. Jag började hela dagen med att tro att det var fredag så det var ju inte toppen att veta att man hade en vecka tills dess. Detta har jag typ trott hela dagen och följt fredagens schema. Detta tyder sjukt mycket på att jag borde få lov nu! Men det är det snart och jag har bara ett prov kvar som är imorgon (det största provet sist...). Så  dagen får gå åt till att plugga.

Ville bara säga innan matteboken tar över att jag och några till gjorde en bra insats idag. Vi försökte höja någon annan än oss själva i idrott. Vi tycker denna person är bättre än vissa som får MVG och får sämre så vi har klagat och läraren fick väll sig en liten tankeställar!


Ha det!


Kajsa

Jävla lång text!

Nu ska jag ta och skiriva av mig medans det går, Det är min störda dator som krånglar igen. Internet vill aldrig funka och det är seg som fan. Men nu har den vaknat till liv en liten stund i varje fall så jag tänkte skriva om min underbara vecka!

Måndagen gick ju åt till skolan och julkonsert som sög men men. Jag hade i varje fall tur med att den dagens prov blev inställt. Tyvärr ska jag ha provet imorgon istället så idag får jag plugga.

Tisdagen: Jag var i skolan (skräll) och det var längre än andra för jag hade matte a sen. Det var sista lektionen innan provet så jag var väll lite halft närvös. Så inför detta prov måste jag också plugga. Men jag blev ganska arg på vår lärare för av någon anledning så drog han in matte B och C så nu är min hjärna bara mer förvirrad. När jag berättade för min matte lärare i skolan blev han också arg så jag har spridit lite ilskhet i världen...inte bra. Men det är bara att bita ihop och lyckas få mvg så jag slipper läsa om nästa år...
På kvällen hade jag min livs första pianokonsert. Det gick ganska bra, jag var inte så närvös (om man kollade på de andra) och jag gjorde inte så många fel. Jag var inte sämst! Men nästa konsert bestämde vi skulle vara till våren och då ska jag vara mer förberädd.

Onsdag: Go dag eftersom kåren har tagit jullov och jag kunde götta mig hela dagen. Hade musikprov där jag fick alla rätt så jag hade det finfint! tyvärr förlorade jag ett "vad" mellan mig, sara mot Daniel och Oskar. Det gick ut på att vara smartast (nördigt men, men) så det var ju inte så konstigt att jag förlorade...
På kvällen då hade jag lurenlektion men tydlgen var jag inte i min lärares hjärna för han hade typ trippelbokat min tid så jag fick vänta och vänta. Men det vara bara bra för då träffade jag lill-lindgren och Tantor så jag hade det gött. Sen fick jag spela med J och det gick okej.

Torsdag: SPEXDAG! Jag var tillsammans med far min och Ami på spexet som var grymt! Mycket bättre än förra året! Malin var med i PR gruppen och gjorde en "stor" insatts. I skolan gick hela ´dagen till Lucia genrep och inte mycket annat.

Fredag=Lucia i skolans värld! Vi hade två tåg var av första var lyckat och andra mindre lyckat. Andra tåget sket sig redan i ingången men vi hade kul. Sen blev det fika då jag och L inte blev bortglömda utan fick två torra lussekatter var. Vi slängde dem men var glada ändå. Första gången iår som jag får fika av den skitskolan!
På kvällen var jag och samma L på  Lussenatta på SF. Halva UF var typ där och massa ifrån skolan så det var mysigt! Filmerna som visades var "Allt flyter", "The Yesman" och någon som handlade om en kärleks histora i form av en porrfilm kan men väll säga. Filmerna var helt okej...

Lördag: Jag kommer hem halv åtta på morgonen och sover sen till typ tolv. Då får jag lunch-frukost och sen bär det av till segersta med Afs och julpyssel. Det var mysigt fast hjärnan var inte med. På kvällen sen var det middag hos grannarna.

Det var min vecka det och en jävla lång text... Nu har jag det bara gött inann jag ska dra fram matteboken. Jag njuter av att internet finns och kollar på Livesändningen ifrån Gustav Adolfs torg i Malmö. (har skänkt 20 spänn)!.


Ha det fint tills nästa gång mitt internet funkar!



Kajsa

Hemma igen.......

.....Inte kul alls. Det känns så meningslöst när man vet hur gött man kan ha det i Trysil. Så som ni fattar hade jag en toppen helg där med nog den bästa skidåkningen någonsin! Jag har hittat min "inre balans" eller vad hon nu snackade om. Jag har även lärt mig att åka i lössnö och toakull så jag är överlycklig. Det som varit sorgligt under helgan var att jag missat julkalendern men kollar igen nu! Och idag var det ju bra eftersom Jesper Rönndahl dök upp i serien! Enda höjd punkten på dagen. Nu är slutet av dagen uppbokad av möte och konsert så allt kan ju bli bättre...


Hoppas du har det bättre!



Kajsa

Avslöjad

Njöt av att berätta för de som punkterade min cykel i fredags att de var deras fel. De skyllde på varandra...bra kompisar? Jag bara njöt av att se så "kaxiga" människor krympa. Låter hemskt men ibland kan det vara gött när man vet att man förtjänar det. Men nu har jag avslöjat dem och skrattat åt dem idag så blir jag mitt snälla gamla jag imorgon!

Idag har min hjärna tömts på hjärnceller på mattelektionen och Ami har flyttat till sin riktiga värdfamilj så nu är allt som vanligt! Fast jag har råkat på en förkylning som satt sig i halsen och som gör mig trött men jag överlever. Jag hoppas jag blir frisk till trysilresan...

Trevlig 2 december!



Kajsa

Inte vanligt...

Vi har precis ätit och gissa vad vi åt till efterrätt. Amis japanska godis. Jag kan ju säga att det inte är som här med skumtomtar och Haribo utan mer chipsliknande. Det konstigaste var i varje fall de strimlor som såg ut som kola men som var torkad fisk! Alltså när vi här går runt och suger på polkagrisar eller 50/50 så tuggar japanerna fisk! Ibland märks det i min hjärna att jag aldrig varit på andra sidan men detta tror jag inte jag skulle fatta endå. Men chokladen var god även om den inte smakade som våran "fina kvalitets" Marabou god. Fast den var som allt annat verkar vara, lite annorlunda. Nej jag håller mig till pepparkakor och ferraribilar så får de ha fisken ifred...

...simma lungt!



Kajsa

Första luckan...

Nu har jag varit iväg och trimmat mina stämmband på kören. Jag kan ju inte säga att jag bidrog till något men men. Jag hade i varje fall ett litet trevligt snack med M om julkalendern som börjad idag! Det kan inte bli mer julstämmning än att sitta med varmchoklad och kolla på julkalendern och det är ju ett stort + när det är bra som det var idag! Tyvärr har jag ingen kalender att öppna varje dag och Malin var för "fattig" för att ha en paketkalender när jag kommit på en så bra idé. Inte rättvist men jag mår bra endå.

Vill bara skriva med lite hat - tack skolan för den goda fikan...

Ät pepparkakor och va Glad! Snart GOD JUL!


Kajsa


Överlycklig!

Jag har inte kunnat använda internet sen jag skrev förra inlägget...länge sen. Men nu är det tillbaka. Men det funkar ändå inte som det ska för man måste dra och trycka i alla sladdar och det är ju inte normalt. Men jag är endå glas över att jag kan kolla min mail m.m. Det är läskigt hur besatt man kan vara av att ha det eftersom utan blir man galen. Men nu är det tillbaka och här för att stanna. Det lär märkas på bloggen när det försvinner igen. 

Hela orsaken, mer än att vi har en bajsdålig dator, är att datorn fick flytta när Ami kom. Hon är våran Japanska utbytesstudent som självklart ska få ha ett rum utan störande mig vid youtube. Hon fick mitt gamla rum som är fyllt av garn och mina dammiga gamla gosedjur som inte fått ta färden till vinden en. Men hon verkar trivas men ska endå flytta för vi har typ inte tid...tror jag.

Ha det fint!



Kajsa

RSS 2.0