Bullbak!

Äntligen,äntligen, äntligen! Vårat internet har varit nere i typ en vecka och det är läskigt hur beroende jag är. Jag har till och med saknat facebook vilket skrämmer mig mest av allt. Men idag för typ en timme sedan så fick vi tillbaka det!

Under nätstoppet så har jag hunnit mycket! Jag kom hem ifrån GBG igår efter en jättemysig vistelse där. Jag har shoppat de fulaste taghtsen jag sett men just därför så såg de balla ut. Sen har vi även varit MAry Poppins! Så himla bra! jag och malin verkade nog lite bonniga eftersom vi var så sjukt impade av senografin! Men det var så gulligt (dagens höjdpunkt) Det var en liten kille på balkongen under som skrek rakt ut när repliken

-Stäng munnen! Du ser ut som en torsk!

kom igen då skrek han

-Det där har vi redan hört!

Inte så roligt issej men tänk på vilken akustik det är i lokalen och att det inte var någon musik och att det var över fullsatt! Kul för hans föräldrar. Så vill fan jag att mina barn (om jag vill ha några) ska vara.

Nu är jag då hemma och har det gött med grannarna och E som har åkt hela vägen från skäne! Vi ska köra singstar nu och käka mina nybakta bullar!

Ha det så fint!


Kajsa

Duett

Glömde säga det att jag är så glad att det finns pärlor som V. Hon har aldrig hållit i en trombon (eller liknande blåsinstrument). Men har bestämt sig för att spela duett med mig på Lucia. På övningarna är hon jätteduktig och får mig att skratta trots mitt dystra jag som jag ska trampa ur.

Ska iväg med L om en stund så ha det bara bra!


Kajsa

Traskig

Jag fattar inte vad det är med mig denna veckan? Det känns som om jag slår sönder mig själv för att bygga upp mig igen. Jag är deppig och fryser. Det ända positiva med detta betende är att mina dikter får fin deppighet. Detta är väll vad folk säger att så man känner så blir det. Men det känns som om allt har vänt och att lovet blir bra. Jag får ta mig samman och inte vara nedstämd mer...hjälp mig själv till det.

Men denna dag har varit okej. jag är halv arg på lärarna som tror att jag ska betala saker jag har rätt att slippa betala. Man fattar hur fattig skolan är när de låter än få Lunch vid 12 och sen tro att man ska klara sig till fyra på natten. Jag snackar om våran stockholmsresa. Det stör mig så mycket att Jesper är på Boulevard teatern dagen innan med Simon Svensson och Fritte med mera. Kan inte bli bättre. Men nej min skola åker dagen efter och går på dramaten i 4 timmar istället. Det räcker med att gå vart annat år. Somna förra gången... Men det blir bra att komma ett tag ifrån värmlands sunkigaste skola (3 år irad) ett tag. Men jag blir aldrig nöjd.

Ha en fin fredagkväll!


Kajsa

Turnen 08

Nu har jag sett dem och är aspeppad på att börja själv men jag tror det är 18 års gräns på BungyComedy. Men kvällen har varit asbra. Allt började med att jag skulle åka med Malin som nyss fått sitt körkort. Hon sitter där och typ säger
- Ser du där Kajsa. Där ska du åka asfort på kvällen det är svinkul!
Detta säger hon samtidigt som hon slår på ratten och klagar på bilarna runt omkring. Det är läskigt vad ett kort kan göra med en människa.

Efter lång tid att bestämma sig över vart vi ska parkera så tar vi där ingen annan är och går in. Går på jakt efter toaletter och träffar lite människor. Tillslut kommer vi in. Vi har helt Okej platser och kvällen blir grym!

Sak vi imponerades över var:
Måns som lärt sig massa saker i Kallestad som Löfbergs Lilla Arena och Kronoparken. (Han sa att han åkte förbi det men fattade inte att han var på kronoparken.

Malins humor:
Malin höll på att gå av av Björns "skidåkar skämt", typiskt skidlärare. Han avslutade med att säga att han var från norge i skämtet men Malin tyckte att han skulle ha sagt Danmark istället...gissa varför (tänk på hur många fjälltoppar Danmark har?).

Soran och Özz var ju också bra och vi var bra publik (jag och Malin ivarje fall). Vi försökte till och med dra igång en stående ovation men det var bara de högst upp som hängde på.

MEn tack för en bra show (även om de antagligen inte läser detta)!
Ha det!


Kajsa

Stand-up kväll!

I kväll är det dags! Jag och Malin drar till universitetet och kollar på Turnen 08. Ska bli jättekul man jag kan inte sluta deppa över att jag inte kommer kunna se Jesper Rönndahl i år. Jag som ville det så himla gärna. Det var typ mitt mål i år och jag var ju sjukt nära (jävla tåg tider). Men jag ska inte deppa eftersom jag har två hela stand-up kvällar framöver utan att behöva stödja SJ med ett enda öre! Och allt börjar ikväll!

Det var bara det jag ville säga att jag är sjukt taggad!

Kram


Kajsa

Negativ

Sitter i skolan och gör inte det jag borde. Jag har SO men är typ klar. Vi håller på att jobba om mitt framtida yrke inte så svårt eftersom jag tänkt på det länge.

Jag har inte skrivit på länge för att jag typ lidit av hjärnsmälta. Mitt huvud är trött och jag är allmänt irreterad (förlåt Main). Men jag är piggare nu och lever i varje fall.

Jag var på det där mötet i måndags och jag är ganska besviken. Jag som trodde att vi skulle få göra lite allt möjligt men det visade sig att vi skulle hålla i en filmfestival. Jag som ville bestämma själv men detta är helt okej också. Det är en jättemysig grupp så det bra.
Men i måndags så fick jag veta vem det var jazz bandet skulle spela med och det är typ en musiklinje ifrån stockholm som leds av en känd jazzmusiker (som jag inte kommer ihåg namnet på så hur känd är han?). Det blir efter lovet så det ska bli skitkul. Lite pinsamt att sitta och jamma när de säkert är så mycket bättre....fast vi är bra vi med. Det är bra att det är efter lovet så att det inte blir helt pissigt att komma tillbaka till vardagen.

Igår därimot så var jag också och spelade och jag var tvungen att spela tuba stämma och bli kallad tuba...förolämpning för mig.  Stämman gjorde att jag var tvungen att andas väldigt mycket och djupt så det blev som när Anders och Måns träffade luftitarianer, att mitt huvud kändes större. Lite läskigt och det gjorde ont. Men jag stod ut båda timmarna och gick sen med några till herrgården och kollade på solist konsert. H sjöng men vi missade henne precis. Men det var vissa som sjöng helt sjukt bra och man fattar att Sverige (karlstad) inte är tömt på talanger. Men redan där vid åtta halv nio så blev jag övertrött vilket menas med att jag blir flumig och halft okontaktbar. Så jag bar mig hemåt med M och damp ner i soffan med pappa. Pappa har byetheway lagt sina utvecklingssamtal så att han inte ska missa bonde söker fru. Då börjar man fundera på om han är beroende.

Idag har jag som ni kanske fattar varit i skolan...

Ha det!

Kajsa

Kofta

Idag ska jag på det mötet som jag skulle på förra veckan. Nu är jag i varje fall säker på att det är idag. Mötet handlar om mångfald och jag ska försöka få hit stand-up. Ska bli kul om det funkar!

Dagen har även varit en riktig mysdag. Jag går runt i mormors gamla stickade kofta och det blåser och är kallt överallt. Jättemysigt. Och när jag kom hem står (stod) en äppelkaka. Kaneldoften gjorde hela kroppen i tomtestämning!

Mer var det inte! Kram


Kajsa

Anders och Måns

Jag har börjat få julvibbar. Så där när man vaknar och det är mörkt eller det luktar kanel. Det blir lite sådär lagom mysigt. Jag har de där känslorna som är innan julklapps hysterin så summa sumarum så är jag på myshumör! 

Jag längtar också till att julkalendern börjar eftersom det är Anders och Måns som ska ha det i år! Jag läste att den skulle heta "Med skägget i brevlådan" och att den ska handla om att de råkar skicka inköpslistan istället för önskelistan till tomtan. Så för att rädda julen från att bara innehålla mjölkpaket och jäst så ska de fixa misstaget. Det låter ju perfekt så typsikt deras humor! De är för bra och ett plus är ju att Jesper har medverkat i deras serie "Fråga Anders och Måns" (en gång). Så om man har tur så blir lilla nörden som jag glad! 

Lite klipp med dem!


 

Ha det bra!


Kajsa

Helgen!

Detta har verkligen varit min osociala helg. Jag har bara snackat med E och L i telefon och såhade vi lite gäster här igår men mer är det inte. Jag har inte ens hyrt film. Jag kände att jag behövde vara för mig själv ett tag. Behövde ladda batterierna som gammalt folk säger. Det har faktiskt varit ganska skönt men har lite social sjuka nu. Biverkning? Men skolan börjar ju imorgon och så är det ju folk överallt så det blir bra. Denna vecka känns också som om den kommer vara lugn men vem vet.

På torsdag är det äntligen dags för Turnen 2008! Jag ska alltså se soran Ismail live! Det ska bli askul. Och jag har varit riktigt duktig för jag vet att massa folk har lagt upp det de gör på youtube men jag har inte sett något. Fattar egentligen inte varför man skulle kolla om man ska dit eftersom det blir ju inte samma upplevelse. Så jag får helt enkelt bli helt överraskad över vad de gör.

Apropå ingenting så var det ju premiär av Robins säsong 3 (tror jag). Asbra! Robin Paulsson är ju grym och jag hörde någonstans att det var nån som tyckte att han skulle vara pogramledare för melodifestivalen. Det hade han passat perfekt till. Det som saknas i den nya säsongen, och i den förra, är ju Filippa Bark. Men Sissela Benn skulle ju "ta livet" av henne sa hon i sitt sommar prat så det lär ju aldrig hända att hon kommer tillbaka.

Min helg har alltså bestått av mest mattepluggande, träning och pangprego lyssnande. Det är läskigt hur bra det är men Malin fattar inte det eftersom hon har blivit besatt av sommarprat. Vad är det för liv att typ lyssna på Peter LeMarks pogram. Inte bra! Fast jag ska väll inte säga något så mycket som jag lyssnar på PP. Men det är ju i varje fall bättre!
Ha det så fint!Kajsa

Johan Glans

Herre gud vad han äger! Han var ju min största idol när jag var liten tillsammans med Gunde Svan. Höjdpunkten på veckan var ju OM jag fick sitta uppe och kolla på Stockholm Live. Varför kan de inte köra det nu när jag inte är 5 då ens hjärna inte orkar vara uppe efter 7. Hårt liv jag har... Men Glans tyckte jag så mycket om för att han var med i Kvarteret skatan. Jag var ju lite äldre när det gick så det förjde jag slaviskt. Så  sjuktbra och det bästa är att nu säljs alla säsonger tillsammans för 250kr!

Det här klippet tycker jag är Glans bästa klipp förutom allt med Kvarteret skatan. Alltså hans bästa stand-up. Men jag har ju i och för sig inte sett han senaste saker men men. Enjoy!Kajsa

Lär mig planera!

Nu är äntilgen denna skolvecka slut. Kan inte bli bättre. Veckan har faktiskt varit ganska jobbig även om jag sa att den inte skulle vara det. Onsdagen gjorde mig irriterad för att jag inte kan planera och samma sak hände de andra dagarna. Jag har ju en almenacka och jag har hittat den så det borde ju inte vara något som hindrar mig. Men på något sett så kan jag verkligen inte skriva något i den där förbannade boken. Det kommer säkert vara mitt nyårs löfte i år. Men det hjälper ändå inte eftersom jag aldrig håller dem (kolla mina naglar). Men jag ska försöka bättra mig lite. Så det inte blir lika många pinsama situationr. Ger i och för sig andra ett gott skratt men mitt självförtroende sjunker djupt.

Men denna vecka har inte bara varit jobbig. Den har varit väldigt ra också. Tex har min kondis som jag aldrig varit stolt över fått komplimanger och jag har märkt att jag blir bättre. Det har aldrig hänt mig i hela mitt liv inom det ämnet. Så då stärktes mitt självförtroende något vilket gör att jagvill fortsätta träna. Men det är bra att jag får bättre kondis nu eftersom jag har det hemska koper testet på måndag.

Apropå idrott så hade vi hjärt och lungräddning denna vecka. Bra för mig som lärde mig en del på lägret. Så på lektionerna kunde jag stayla lite om det men på sista lektionen gick det lite snett. Vi skulle i scen sätta en olycka och några skulle hjälpa dem som skadades. jag var en av de som skulle hjälpa men det visade sig att om jag skulle gjort som jag gjorde på riktigt hade H sprängt sitt huvud. Deppigt men jag gjorde mitt bästa.

Nu ska jag iväg och bygga på kondisen om man kan säga så.
Så ha det bra!


Kajsa

Ännu mera vuxenpoäng

Denna dag har varit bättre än gårdagen. Jag var i skolan och det var inte så jobbigt eftersom jag fick "sluta" efter lunch. Så jag drog till stan och hämtade min och Fs billjetter och gick och klagade på synsam. Min lins delade sig utan att jag gjort något så jag fick slösa en ny. Jag tyckte de kunde bjuda mig på en ny lins och efter en stund så fick jag det jag ville! Jag ser det som ett vuxenpoäng till eftersom jag tycker att vuxna i affärer inte lyssnar på barn och jag har en lista över de som är sämst.

1. Tandläkare (Fick ett hemskt minne när jag var tvungen att gå själv. Men jag skvallrade för chefen som är mammas kompis så jag har inte den tandläkaren längre!)
2. Optiker. Där av stoltheten av dagens besök!
3. Folk som jobbar på smyckesaffärer. De tror aldrig man har några pengar utan försöker bara bli av med en.

Men idag då så var de snälla och behandlade mig som en kund med rättigheter för en gångs skull. Därför utdelar jag ett vuxenpoäng till mig själ. Sen var jag nära på att få ett till för jag gick till banken för att fixa med min internetbank men när jag märkte på nummerlappen att det var typ 18 för mig så gav jag upp. Det blir väll ett minus för mig då. Men jag hade en ursäkt för jag ville ju inte komma försent till matten så jag står fortfarande på +. Så matten var jag på, utan S tyvärr för hon mådde inte bra,.och jag fattade nästan allt denna gången som tur var. Nu ökade mitt självförtroende över att jag kommer klara det här stort!

När hjärnan var inte var nårbar längre bar det hemåt och mot Pangprego spelet. Så jävla dumt av E att visa mig det så att jag nu är beroende. Det är ett helt sjukt spel som typ går ut på att hålla sig undan för fisk och escobar. Men det är grymt beroendeframkallande. Prova det! Men det är nog roligare för oss som inte kan leva en dag utan att lyssna på pogramet och har våra Ipods proppade med program från 2007 och framåt. Man fattar inte liksom själva skämtet med hela spelet. Att man blir jätte om man fångar Sanna Nilsen osv. Men spelet ligger på sr.se/p3/pangprego så  gå inoch prova! Se bara till att sköta era liv också så ni inte blir lika fastna som jag.

Nu idag har jag varit ute och sprungit igen och tyckte faktiskt att det var skönt. Jag och pappa tog en tur i skogen för jag orkade inte gå till gymmet. Vi sprang i höstmörkret vilket var ett plus för det var jättemysigt. Skogen ser lite anorlunda ut i ljuset av lampor istället för solen. Jag hade även mycket bättre fart vilket gjorde att självförtroendet slog i luften. Jag tror inte jag har varit så här bra sen typ två år tillbaka.

Nu däremot är det dags för Tv slöande och natten
God natt!


Kajsa


Inte min dag...

Blä vilken dag. Jag började dagen ganska bra. Jag vaknade utan att sega även fast allt var jättemörkt överallt. Det känns att vintern närmar sig. Så jag gick upp och åt till och med frukost. Sen bar det av till skolan och hela den biten var också bra. Fast sen så började det dåliga. Det började med att jag var jättetrött på slöjden vilket störde min lärare. Sen så gick jag hem och gick ut med hundarna. Yttligare ett till minus. Vid 4 cyklade jag till stadshuset för jag skulle på ett möte om mångfaldsfestivalen...trodde jag. Istället så rusar jag in i ett helt annat möte och ursäktar mig och sticker därifrån. Jag går då på kören där inte heller den läraren var särskild glad över att jag sa att jag inte kunde komma nästa vecka. Så ännu mer deppiga miner och jag drar hem till tryggheten. Men dan slutar inte riktigt än utan jag cyklar tillbaka till kulturskolan och har Jazz. Detta har jag sett fram emot. Inte för att det är den roligaste lektionen i veckan utan för att vi skulle få veta vilket "känt" band vi skulle få spela med. Men lektionen blir inte rolig eftersom jag inte har någon aning om vad jag gör och inte hör jag om något band. Lektione drar också över vilket jag såklart inte gillar och i slutet så frågar jag vilket band de nu hållit hemligt om som vi ska spela med. Men lärarna ser ut som om de inte fattar vad jag säger och snackar sedan med varandra om att de var tvugna att skjuta fram något. Gissa vad det kan va?... Så inget bra slut på denna dag.

Men dagen har inte bara varit mörk. Några ljusklimpar fanns. Tex så sa min tyskalärare att jag är "begåvad" och ska ge mig mer utmaningar. Detta tog jag som en stor komplimang eftersom jag tycker tyska är varken lätt eller roligt. Men som tur är så börjar min hjärna tänka positivt till det! Sen så komenterade en helt främmande kvinna min frisyr (som S gjort på mig). Hon tyckte den var jättefint men hon förstod inte hur jag gjort den. Jag kunde ju sagt att jag typ trollat eller att jag är född sån men jag var ärlig. En sista positiv grej är väll att jag har min lugna vecka nu. inga prov och nästan inga läxor!

Så summa sumarum så är inte detta min dag men det är ju en dag imorgon istället!
Kram


Kajsa


Haha Peanut!

Kollad på lite roliga klipp på Youtube. Så jag kollad lite på Jeff Dunham. så himla coolt att kunna buktala. Jag drömde alltid om det när jag var liten. Jag var typ anki & Pyttes stora fan! Jag hade de första filmerna och kollade varje vecka. Jag var så imponerad. Så imponerad att jag köpte den ända buktalarbok på svenska och satte igång och tränade. Först hade jag en strumpa att öva med och sen fick jag Dennis. En Jack Russel terrier hundgossedjur som mamma hittade på sveriges största hundtävling. Jag var så stolt, men Dennis mötte ett tragiskt öde. Han dog på soptippen...tror jag. Det var när jag bytte rum och pappa räkade ta min "spara påse" istället för min "slänga påse". Gud vad jag var arg. Och inget fick jag för detta tragiska barndomsminne... Jag kunde ha fått en ny buktalarhund typ en tax men jag ville bara ha Dennis tillbaka. Så med Dennis död så dog min dröm om buktaleri. Närmare än bolibompa kommer jag aldrig. Men jag är inte så deppig över detta nu typ 7 år senare. Jag har nya drömmar!

Men Jeff Dunham är ju så cool. Hans archmed the dead terrorist är ju redan en klassiker men jag gillar Peanut mer. Så söt och så skön röst! Se och håll med!

 

Ha det!


Kajsa

Söndag, söndag, söndag.

Kunde inte skirva igår för att min syrra blockerade datorn hela kvällen. Och som vanligt så krånglade datorn. Vad duktig jag var igår! Jag började dagen vid 8 då jag inte mådde så bra men gick upp ändå. Jag märkte att jag tydligen hade råkat lägga ett par endags linser i en burk och mina vanliga i så jag blandade såklart ihop dem. Men nu har det rätt ut sig. Sen bar det av till kyrkan. Jag tänkte vara lite kristen för en gångs skull. Det är jag typ en gång i halv året... Inte så bra men men. Men det kanske var bra att jag gick för där visade det sig att förra årets konfirmander skulle åka till These (vet inte hur det stavas). De skulle åka dit över påsk och undrade om jag och L vill följa med så det ska vi kolla upp! Efter fika och lite snack så träffade vi S på stan. Jag köpte en jättefin klänning ifrån Monky som jag nog ska spara till stnd-upen nästa vecka. Sen så köpte jag en bok av Liv strömqvist. Inte de n jag såg på Rättvisemarknaden men en annan som jag nu läst lite av och den är asgrym! Den heter typ 100% fett eller nått sånt. Det var i varje fall ett bra köp! Sen käkade vi på stan och snackade lite. Det var jättemysigt. jag hittede även ett par skor men jag sparar mina pengar till appelqvist och persson istället så det får bli nån annan månad. varför är det alltid så att man inte hittar något riktigt bra när man har pengar och tvärtom när jag har pengar? Vid typ 3 eller 4 så skulle S till hallen och jag skulle springa (jag har börjat träna igen! Jay till mig!) så vi sa hejdå. Resten av kvällen Ägnade jag åt att laga mat och fixa mina byxor så att ser bättre ut än förut varje fall!

Så det var min gårdag!
Ha det bra!


Kajsa

Rättvisans dag!

Jävlar vad mysigt det var på Rättvisemarknaden! Jag var inte där så länge, mår inte på topp, men jag hade det super ändå. Först nu på morgonen så spelade jag i Mitticity och det var typ den sämsta spelningen på länge men världens barn fick lite pengar i varje fall. Sen rusade jag till museet och träffade N och några andra och sen var det bara att börja jobba. Det var lite jobbigt/svårt i början men man fattade vad man skulle säga efter ett tag och vad folk ville höra. Alla som kom lyste upp när de såg att allt var gratis vilket var jättekul för mig. Det var ju gratis för mig med! Efter två timmars inte hårt arbete så Gick jag en runda runt allt och snackade med lite folk. Jag hittade även Liv Strömqvist bok och blev nästan ledsen över att jag inte hade råd att köpa den. Det får bli en annan månad. Hon är ju så sjuktgrym! Sen efter rundturen så gav jag upp och drog hem. Det var lite synd att jag inte var kvar till Bob Hansson eftersom han var jätteduktig förra året. Men han kanske kommer nästa år igen. Men efter idag har insett att detta med Fairtraid är skitkul och foket är så trevliga så nu ska jag ta och göra detta någon mer gång!

Resten av dagen hade jag tänkt att ta det lugnt och ha det mysigt. Jag kan ju kolla på Stjärnor på is ikäll med Fillip eller så är det vampyr kväll på 2:an. Svårt att välja så det får bli lite av varje. Har även bestämt mig för att dra igång med träningen igen så nu ska jag ut och springa när pappa kommer hem. Jag vill inte hamna där jag var förra året så nu är det bara att dra igång. Förkylningen och höften får inte stoppa mig längre!
Finfint!


Kajsa

Patrik 1,5

Har precis varit på bio med L och tvillingarna. Jag är lyckligt lottad som har så bra vänner! Vi såg Patrik 1,5. En så mysig film om ett homosexuellt par som vill adoptera men det blev lite fel. Den var djup samtidigt som den var rolig. Den perfekta kombon! Sen cyklade vi hem och snackade lite. Gött att snacka av sig lite. Under kvällen så blev min baklykta på cykeln stulen. Bra att de inte tog hela cykeln men vem vill ha en lampa och gå runt med på stan en fredag kväll? Ha ett litet eget disco med en lampa... Inte normalt men som sagt det var ju trevligt för mig att jag har min cykel kvar!

Skolan helt slut nu! kan inte bli bättre. Inga prov nästa vecka, knappt några läxor och inga spelningar eller annat som tar tid. Utan lugn, lugn vecka! Riktigt skönt. Och nästa helg är också lugn...tror jag. Jag är sämst på att använda och uppdatera min kalender. Något som jag alltid önskar på nyår. Det och att sluta bita på naglarna. Naglarna har min morfar sett till. Jävla stenkoll han har. Bara bra för mig...

Idag i skolan hade vi blues uppvisning som gick helt okej. Min insats var inta bra men alla andra var bra! Men senare på dagen så kan man ju märka att vissa kanske har fastnat i utvecklingen. Shit vilka fördomar folk fortfarande har. Visst man vet att de finns och hör dem men inte av vissa så extremt mycket. Och de har det verkligen om allt och alla. Känns som att kastas  tillbaka till...till... jag vet inte men länge sedan. Hur kan man vara så isolerad ifrån nutiden? Hur kan man ha sånna tankar? Visst jag har också mina fördomar men inte om färg och sexualitet. Jag har ändå accepterat samhället och så. Men men alla inser väll fakta och växer upp. En vacker dag så händer det alla. (Dessa människor borde se Patrik1,5 så får de se att hur kärleken ser ut spelar ingen roll bara den är riktig!)

Imöra är det att gå upp tidigt och ha spelning i mitt icity. Jag tror vi spelar för världens barn eller nått sånt. Men det var för välgörenhet i varje fall så det blir ju lite mysigt. Sen ska jag jobba på museet i 2 timmar på Rättvisedagen, se Bob Hansson och förhoppningsvis komma in på gratis chokladprovning! Hoppas det blir bra. Det var det förra året!

Ha det!


Kajsa

2XProvdag

Så skönt att denna dag är slut. Skoldagen har varit sjuktjobbig. Som tur är så är min röst bättre idag vilket är positivt fast jag går ibland  upp i falsett. Halvkul. Jag har haft två prov idag som gjorde mig stressad och full av skit i hjärnan. Först på morgonen hade jag svenska prov som var förvånandsvärt enkelt vilket jag tror alla i klassen var glada åt. Sen hade jag massa annat skit och näst sist på dagen hade jag SO prov som var jättesvårt. Min lärare hade skrivit med massa andra saker än de vi "skulle" kunna. Hur kan man plåga oss så? Nej då det är egentligen inte så jobbigt eftersom det brukar ordna sig alltid. Med lite tjat och gnat. Fast det gick faktiskt bra på båda proven, tror jag. Det känns i varje fall väldigt skönt nu när det är över. Jag tycker att efter varje prov så känns det som om man närmar sig årets slut. Det känns liksom som om man är klar med ämnet och går vidare. Tyvärr så kommer de ju tillbaka nästa år men i alla fall så känns det bra nu. jag är även glad för jag fick MVG på mitt No prov jag gjorde förra veckan. Jag trodde inte det gick så bra men ibland har man tur! Det var ett ganska konstigt prov för nästan alla fick lägre betyg än vad de förkänade pga att de svarade fel på EN fråga. Hur kan det vara så? Frågan var på 6 poäng och då om man hade fel så byebye toppbetyg. Bosse höll i varje fall med mig om att det var stört. Men men jag ska inte klaga.

Annars idag så har jag varit på pianot som gick ganska bra det med. Och på vägen hem så träffade jag E på bron. Man träffar verkligen alltid någon på bron. Inte nere vid bron utan mitt på. Konstigt, den där brunnen har någon dragningskraft. Det var kul att se henne igen och hon skulle tydligen skaffa glasögon. Sånna snygga med "bred kant" som är sååå snygga. Men tyvärr köpte jag mina innan trenden kom och får använda linser. Deppigt. Men kul för henne!

Sen så har jag hittat nån som vill gå på Appelqvist och Persson. Jag och F ska gå på den och det ska bli skitkul! Så nu är det bara att räkna ner till 23 oktober (soran, björn, måns och özz) och 15 november då det är detta. Synd bara att det inte gick med att gå på Jesper så det får jag spara till våren!
Ha det bara bra!


Kajsa

Dagens tips!
Apropå ingenting så kollade jag och Malin på massa dagens tips igår. Då visade det sig att Malin inte hade pluggat in dem lika bra om jag så hon satt och asgarvade åt alla hon fattade (inte så många). Så här är den nyaste! Bye the way så fattade hon inte den...och jag ska vara hennes syster.
H

Svag

Jaha nu borde jag sitta och spela på stadsmusikkåren men sitter och fryser och hostar istället. Jag gick på min enskilda lektion men det var nog dumt för jag känner mig sämre nu. Jag spelade inte bra heller vilket gjorde det ännu mer värdelöst att jag gick. Men jag var i skolan idag och hade humöret uppe. Jag hostade lite ibland men var ändå som vanligt och hängde med på allt. Men när jag kom hem var det väldigt skönt att lägga mig i sängen och sova vilket jag också gjorde. Lite senare flyttade jag mig till soffan och kollade på Hannah Montana som typ är det bästa barnpogramet som Disney har bajsat ut sig på länge. Så hjärndött men ändå kul! Perfekt när man kommer hem från skolan och äter mellanmål. Synd bara att mina föräldrar prioriterar att köpa färdiglåder i stället för att skaffa fler kanaler som disneycahnnel så att jag kan se det oftare. Eller så kan de skaffa en ny DATOR vilket verkligen behövs. Jag fattar inte hur de tänker. Fast jag överlever ganska bra utan alla kanaler för om jag skulle ha haft de så skulle jag nog inte vara som jag är idag. Mitt liv hade kretsat kring de påhittade skvallret i Gossip Girl eller Despret Housewifes.  Jag är väll svag för dåliga amerikanska serier (vet inte om desprete housewifes är dåligt har typ aldrig sett det men jag har väll hört vad folk säger). Jag får nöja mig med Hannah montana och otroligt sega Idol. Jag har ju i och för sig sjärnor på is också med Fillip! Så jag överlever helt enkelt!

Hur som helst så gick jag till skolan idag för att jag trodde att vi hade SO prov men det visde sig att det blev flyttat till imorgon istället. Så nu ska jag plugga igen inför det provet och även Svenska provet jag också har imorgon. Idag förresten så var min klass med i tidningen pga nutidskrysset och jag hörde också att SR hade varit där vilket gjorde mig väldigt avis. Jag är ju svag för min dröm...radion också. Amerikanska dåliga serier, radio och filmer. Jag borde ändra mig lite.
Ha det gött!


Kajsa

Evelina sjukhusgrisen.

Nu ska vi se om detta funkar för nu är det andra gången jag skriver det här inlägget. Min familj borde skaffa en ny dator!Jag är sjuk, sjuk, sjuk. Inte roligt överhuvudtaget. Hela jag känns stel och äckligt sjuk. Jag var i skolan igår och hade fystest på morgonen. Jag sänkte mig i allt utom ett. Jag skyller på min förkylning för efter idrotten skakade hela jag vilket syns på det jag skrev på tyskan sen. Jag skakade i typ en timme och frös jättemycket. Så vid lunch så gjorde jag som min kloka kompis sa och gick hem. Meningen låter visst som om de inte ville ha mig där vilket de nog i och för sig nog inte ville häller. Jag gick hem, la mig på soffan och kommer inte ihåg så mycket sen dess. Det var som om hela jag bara stängdes av ( min pappas dröm fast den gäller bara munnen). Jag vaknade vid fyra tiden av att pappa kom hem och sen var jag en zoombie resten av dagen. Sov hela natten och idag är jag hemma något bättre men inte bra. Jag har ont lite överallt i kroppen och känns öm. jag har täppt näsa av ni vet vad och halsont. Halsen känns som...jag vet inte hur jag ska förklara...som om den var täppt med övertuggade tuggummin. Om ni inte fattar så kan jag säga att jag har halvsvårt att andas och känner mig torr i halsen men ändå inte. Men jag har inte legat på latsidan idag utan slitet om man ser till hur jag mår. Jag har gjort klart matten som ska vara klar om en vecka , pluggat inför So provet i morgon och lite,lite svenska. Så det gjorde inte så mycket att jag missade skolan idag. Det enda jag missat är typ syslöjden och nutidsorgenteringen (positivt enligt mig). Men allt detta har jag gjort samtidigt som jag knarkat honungsvatten och kollat på disney filmer. Så jag har hunnit med mycket på de timmar jag inte sovit.

En liten, liten stund "orkade" jag även sitta framför datorn och hittade då detta klipp på Soran Ismails blogg. Det är ifrån extraextra och jag höll på att garva ihjäl mig när jag såg det. Fast jag gjorde det tyst eftersom det gör ont varje gång jag gör något ljud. Ni fattar när ni ser det...

Ha det bäst!


Kajsa

Varning Lång Text!

Så trött man kan va. Jag är värkligen förkänt av en lång slödag men nepp det går inte eftersom matteboken är såååå tjock. Orkar ingenting idag men får väll snart bita ihop.

Igår var jag som jag kanske sagt i Örebro men fattade inte riktigt vart jag var själv för jag sa att jag var i göteborg hela tiden vilket irriterade folk. Inte mitt problem! Jag har nu då sett Örebro vilket jag aldrig hade gjort förut. Konstigt eftersom vi är där hela tiden? I varje fall så shoppade jag ett par efterlängtade vantar, kollade på balklänningar till malin, köpte läskigt billig Håkan skiva och fyllde mobilen med pengar! Så nu är mobilen igång men plånboken tom. När jag var på väg till Örebros lilla, lilla Åhlens så hör jag någon ropa mitt namn. Jag vänder mig om och där står Kusinen och mostern. Inte vad jag hade väntat mig men inte så konstigt eftersom de bor i Örebro. De hade känt igen mig på min gåstil så tydligen sticker den ut. vet inte om det är positivt. . Vi hälsade och pratade en stund och mamma kom sedan. Kusinen pluggar nån typ indien kurs i en stad på L nära Göteborg (jag blandar alltid ihop städer som börjar på L så vet inte vilken). Hon trivdes tydligen väldigt bra och skulle åka till Indien om två veckor. Skitcoolt att åka till indien men Malin tyckte det var coolare att Jesper i Idol gick på samma skola som kusinen. Malin har blivit lite besatt.

Själva anledningen till att vi var i Örebro var att Malin och ellen skulle på någon hund tävling men jag och mamma bjöd med oss själva så att vi kunde shoppa! Men det gick tydligen inte så bra för varken Malin eller Ellen. Töligt för dom och töligt för oss eftersom shoppingen inte blev så lång som vi hoppades. Vi åkte istället och hälsdae på kusinerna och åt kanelglass och klappade får. Vi uppdaterade varandra om livet och snackade om julfirade. Det närmar sig till skidsäsong! Det var väldigt trevligt och kanelglass var så mycket godare än vad det låter. Efter kalla magar så bar det av hemåt och mot maxis (Malin man får säga som man vill). Jag hade lite shopping sug kvar i kroppen så jag köpte 5 filmer på rea. Jag tror jag har ett köpbehov av filmer borde kanske prata med någon...not. Det var inga superbra filmer typ Briget Jones och sånt men jag som sagt BEHÖVDE köpa dem. Sen Bar det av till mitt hem hem och film kväll.

Jag och Malin ägnade mesta delen av kvällen att kolla på "skjärnor på is" som var mycket bättre än vad jag trodde. Det beror nog på att Berg och Gynning har det, de är ju så sköna! Konstigt pogram, de skadar ju sig och snart när de börjar med hopp kan de ju dö! Jag och Malin hejar på FILLIP(och malin) och malin hånade mig för att jag sa att Fillip var snygg. Han var ju hela konståknings VMs skämt objekt för oss. Men jag visste inte vem det var innan min stora mun utbrast att det finns snygga konståkare.  Jag bryr mig inte så mycket men jag lär höra om detta ett tag framöver. Vi hejade på dem och skrek av glädje när de knäckte inredaren i Isduellen.

I fredags så var jag nattvandrare. Lite halvpinsamt men intresant uppdrag. Kvällen började med att vi(typ 15 från UF) mötte Bosse Batong och gick igenom vad som häder i Värmland. Det var mer än vad man hade trott. Sen fick vi ta på oss gula jackor och knalla iväg. Man träffade jättemycket schysst folk men lite vajande långfingrar bakom ryggen också. Men man fick ju lite uppfattning av vad vissa har för sig. Jag förstår inte riktigt hur man kan ägna sin fredag kväll att hänga på stan och försöka vara cool när man kan ha kul istället. Vissa har säkert kul på stan men vissa såg lite mer lidande ut. Men det är bara mina fördomar. Vi träffade även några andra poliser utöver Bossen som var väldigt intresserade av vad vi håller på med. Vi fick även fika för vårat "hårda jobb" i polisvädret. De som jobbade där sa även att om vi var sugna på tex kaffe så var det bara att droppa in vilken dag som hällst som man känner för, Jag sken upp eftersom jag gillar gratis saker, eller ska jag säga saker som kommunen bjuder på (de får ta lite cred). Det var en rolig men speciell natt och om jag hade haft en gångräknare hade siffran varit hög!

Ha det bara bra!


Kasja 

Götteligöttgött.

Nu är skolveckan äntligen slut. Varje dag har gått snabbt men ändå kommer jag knappt ihåg måndagen. Lät det konstigt? Så känns det i varje fall. Nu är då skolan slut och jag har haft två prov idag och jag är nöjd med båda! På tyskan så svarade jag på allt med det låter nog mest som blajblaj. Jag skrev lite extra kladdigt där jag inte riktigt visste hur det stavades men det behövdes inte på så många ställen. jag överlever nog båda provsvaren.

Idag eftermiddag så hade jag trombon som straff för att jag inte kunde komma i onsdags. Det gick bra fast min lärare skrattade åt min finne som så lägligt dykte upp. Han tyckte det såg ut som om jag hade sprungit in i väggen vilket han tyckte var väldigt roligt.

Nu ska jag iväg och vara vakt hela natten med UF. Får se hur roligt det blir och imorgon bär det av till örebro ( vet inte riktigt varför).

Ha det bra!


Kajsa

Stolt!

Jag har lärt mig sjutsa på cykeln! Det var V som lärde mig det idag. Jag är sjukt stolt. Jag har försökt två gånger innan i hela mitt liv. En av dom slutade med att jag fick krach landa i grannens buskstaket och den andra var för att V inte orkade cykla själv vilket hon ändå fick göra sen. Men idag klarade jag det! Det var vingligt ibörjan och jag var tvungen att stanna när jag skulle svänga men jag kom hem levandes i alla fall. Och det var skönt att komma hem eftersom denna skoldag har varit skitlång... Elevråd där jag knappt hänger med på att skriva och bild där allt som vanligt är virrigt(undrar varför...not). Sen hade vi No där jag inte fattar någonting och har prov imorgon. Borde egentligen plugga men drar mig så gott jag kan. Sen har jag fått hjälp i matten idag som typ är omöjlig. Alla nästan funderar på att hoppa av kursen.  Vi som tyckte vi var så smarta men har aldrig fattat så här lite. Jag ska i alla fall försöka och se om det bär eller brister till jul.

Igår var jag på Ufs möte där jag fick reda på att radiorocks (aldrig hört om det men det är radio så vem bryr sig). De ville  sända våra möten men vi hade tackat nej men har nu som förslag att läsa en sammanfattning. Vilket jag gärna vill göra eftersom det blir ett kryp närmare min dröm att få jobba på radio. Jag kanske i varje fall kan få se hur det funkar i en studio men jag får se om jag får den chansen. Det är säkert fler än jag som vill göra det. Men jag kan ju fortfarande hoppas! Jag gick även med i en fokusgrupp igår som ska fixsa en mångfalds festival i karlstad vilket jag ser min chans att dra hit lite stand-up folk. Får se om jag kan övertala de andra i gruppen. Men jag såg att de hade haft nån förra året då det bara hade varit någon förmiddag typ. Det är ju kul att de satsar lite på detta och att vi i UF får vara med och bolla idéer. Så vi får se vad det blir men det blir nog till våren.

Idag fick vi också papper om våran utbytes student som vi är fadder till. Hon är från japan och det står typ om hennes liv och betyg och saker. Skitkul att läsa. Detta är liksom del ett av att ha en utbytesstudent att välja vem. Vem man tror passar bäst med familjen.  Det var en som jagade sälar vilket inte impade mig, miljövän som jag är. Men nu ska det bli skitkul att träffa japanesen och se vem hon är!

Ha det gött!


Kajsa


RSS 2.0